Releasefilmer - Svensk Markbetong

Hur bygger du en markstensyta så att den inte spricker i fogarna när tjälen släpper? Och hur ska ytan konstrueras för att tåla daglig misshandel från tung trafik som långtradare, hjullastare och stora truckar?

Svensk Markbetong är ett tekniskt samarbete mellan Sveriges största markstenstillverkare. En branschorganisation som tar fram instruktionsböcker för hur du fackmannamässigt anlägger markstensytor och lägger sten.

På sin webbplats publicerar de handböcker, instruktionsfilmer och digitala dimensioneringsverktyg som förenklar arbetet för alla stenläggare.

Ju bättre markstensytor, desto bättre för kunden, desto bättre för hela stenläggarbranschen.

Våren 2020 lanserade organisationen två nya handböcker med uppdaterade metoder och instruktioner. Dessa behöver snabbt spridas till branschens alla aktörer, för att öka stenläggningars hållbarhet och kvalitet.

Lanseringsplan och content

Kontento fick uppdraget att ta fram en lanseringsplan och producera content i form av videor och skrivna artiklar för publicering på organisationens webb och sociala medier.

Filmen längst upp visar med hjälp av ett experiment varför branschen nu starkt avråder från att använda stenmjöl som sättmaterial för markstensytor.

Releasefilm för Fördröjning av dagvatten med dränerande markstensbeläggningar

Releasefilm för Beläggning med plattor och marksten av betong

Behind the scenes

Och här kan du se några vloggar om hur det gick till när vi spelade in filmerna ovan.

Robert Rundberget

Chronically curious storyteller and content marketer from Sweden

https://www.kontento.se
Föregående
Föregående

Exempel - Hur marknadsför du en teknisk produkt online med content marketing?

Nästa
Nästa

Så minskar vi matsvinnet