Compare bygger relationer med film och video

Alla har de en sak gemensamt - tillsammans med företag, universitet, offentlig sektor och civilsamhälle jobbar de för framtidens hälsosamhälle. Här lär du känna teamet i DigitalWell lite närmare: https://www.digitalwell.eu/teamet-i-digitalwell/ *Projektet DigitalWelll finansieras av Europeiska Unionen - Europiska regionala utvecklingsfonden.

Digitala klustret Compare är helt fokuserade på att göra världen till en lite bättre plats att leva på.

För att lyckas behöver de knyta relationer med många olika människor inom näringslivet, civilsamhället och akademin, så att de kan hjälpa till att lösa viktiga samhällsfrågor med hjälp av digitalisering.

Det är en av anledningarna till att de använder mycket film i sin kommunikation.

>> Läs varför relationer är viktiga i all marknadsföring

Film är bästa mediet för att bygga relationer

Vill du bygga relationer med dina kunder så är det svårt att hitta ett bättre media än film.

Tänk bara på hur karaktärer och skådespelare i filmer och tv-serier känns som de är dina kompisar, som du känt sedan länge.

Det slog mig när jag för länge sedan gick på bio i Berlin och fick höra Jack Nickolson i Livet från den ljusa sidan prata tyska. Han var lite dovare än annars och jag väntade hela tiden på att han skulle börja rabbla durch, für, gegen, ohne, um och andra grammatiska ramsor.

Inte fasen kändes det som Jack Nickolson, han känner jag ju. Har ju sett honom i minst tjugo filmer.

Film är personligt

Med hjälp av film kan du ge folk du aldrig träffat en inblick i vem du är och vilka drivkrafter du har. Du kan bli personlig och vara transparent och visa dina styrkor och din karaktär.

Du kan berätta en spännande historia och väcka sympatier genom att visa hur du arbetar och varför du gör saker på ett visst vis. Det skapar förståelse och ger publiken något att knyta an till.

Och det är väl ungefär definitionen av en relation.

Film stärker din sökmotoroptimering

Film har också den fina egenskapen att det ökar tiden som folk stannar på din webbsida - förutsatt att filmen är intressant förstås. Och ju längre folk stannar på din sida, desto bättre kommer Google anse att den är och ju högre upp i sökträffarna kommer du att hamna.

Men tillbaks till Compare.

En app som hjälper dig bli friskare

Compare startar och stödjer initiativ som effektiviserarar välfärdstjänster. 

Som exempelvis Friskvården i Värmlands smarta app som ska stötta personer som vill förändra sina levnadsvanor.

Med hjälp av motiverande samtal och en mobilapp som knuffar dig i rätt riktning så hjälper de personer som vill gå ner i vikt eller återhämta sig från lättare psykisk ohälsa att komma på rätt köl igen. 

Enligt Folkhälsomyndigheten har andelen överviktiga svenskar ökat från 46 till 51 procent sedan 2006. Nu utvecklar Friskvården i Värmland - tillsammans med DigitalWell - ett digitalt verktyg som ska hjälpa personer att förändra sina levnadsvanor. En digital coach och hejaklack som mäter och registrerar varje framgång och stöttar individen hela vägen in i mål.

Hitta rätt på sjukhuset

Eller projektet som ska göra det lättare att hitta på Centralsjukhuset i Karlstad. Besökare möts av ett virrvarr av skyltar överallt, vilket kan göra vem som helst desorienterad.
Det försöker bland andra Malte Vesström (i filmen längst upp), på Compare hitta lösningar på tillsammans med innovativa IT-företag.

Nyfiken problemlösare

Malte har en okuvlig passion för problemlösning som går bakåt långt ner i barndomen. Han drivs av en genuin nyfikenhet för hur saker funkar och letar alltid efter möjliga saker att förbättra eller utveckla. 

Om du någon gång träffar honom så fråga hur det gick med den där motorcykeln.

Robert Rundberget

Chronically curious storyteller and content marketer from Sweden

https://www.kontento.se
Föregående
Föregående

Vill du synas online? Var hjälpsam som en vän!

Nästa
Nästa

Hur du löser problem med bättre design