Videocase för Elcenter

På en vinglig skylift, 19 meter upp i taket i Löfbergs Arena har några killar balanserat i två veckor för att du ska få en bättre hockeyupplevelse - hemma i TV-soffan och på läktaren.

Lamporna i arenan klarade inte SHLs nya krav, så Elcenter fick i uppdrag att installera 80 nya LED-armaturer, lika många styrdon och ett Crestronsystem som kan styra intensiteten för varje individuell lampa.

När alla armaturer var inkopplade och systemet skulle funktionstestas så gick något snett. Lamporna borde lysa stadigt, men flimrade som stroboskop. Så mycket att man blev illamående.

Arbetslaget felsökte varje blinkande lampa febrilt. Det vore väl inte konstigt ifall någon av alla 2500 kopplingspunkterna i systemet råkat bli fel?

Så gänget kollade och dubbelkollade alla kopplingar utan att hitta något fel.

Efter ytterligare felsökning var den enda tänkbara förklaringen att armaturerna själva var trasiga, trots att de genomgått pedantiska kontroller innan leverans.

Och så var det.

Leverantören skickade nya lampor som skruvades upp, laser-riktades, kopplades in och programmerades. Sedan var belysningen och arenan redo för nedsläpp i årets första Färjestadsmatch.

Hur det gick i matchen? Ingen aning.

Jag är inget stort hockeyfan, men gillar att sporten skapar gemensamma minnen och är en del av vår kultur.

Nästan alla värmlänningar har någon gammal hockeyhistoria att berätta, som blir bättre för varje år som går. Med heroiska kämpainsatser, jävlaranamma och osannolika hjältedåd.

Vem vet, kanske blir hockeyhistorierna ännu bättre när isen nu badar i 80 tusen LED-watt.

Och vem kunde tro att en petnoga elektriker i en vinglig skylift 19 meter uppe i luften kunde vara en riktig hockeyhjälte?

Heja Färjestad!


Robert Rundberget, innehållsmarknadsförare

Om författaren

Robert Rundberget har arbetat som journalist, copywriter och kommunikatör sedan 2001.

Kroniskt nyfiken på allt inom digital kommunikation drivs han av att göra brutalt hjälpsam marknadsföring online. Sedan 2018 driver han Kontento AB i Karlstad, med fokus på content marketing eller innehållsmarknadsföring.



Robert Rundberget

Chronically curious storyteller and content marketer from Sweden

https://www.kontento.se
Föregående
Föregående

Varför får du så lite trafik till din webb?

Nästa
Nästa

Så gör du digital marketing utan att det kostar skjortan