Bra onlinemarknadsföring är som Bonniers uppslagsverk

Som grabb var jag en lavin av frågetecken.

”Pappa, hur mycket väger en koalabjörn? Vilken bil är snabbast? Hur funkar en tvättmaskin?

”Slå upp det i Bonniers”, sa farsan. Han ville att jag skulle lära mig att själv hitta svar på nyfikna frågor, eller så var han lat.

Så jag gick in i vardagsrummet, letade upp rätt volym och slog upp det. Mer ofta än sällan fastnade jag på något som helt oväntat väckte mitt intresse. Som ett tyskt slott, eller en dinosaurie.

Men om man inte var hemma blev det problem. Då kunde du inte "slå upp det". Då fick du snällt vänta tills du hade ett uppslagsverk i närheten.

Hitta svar när som helst, var som helst

Så är det inte idag. Nu kan alla släcka sin kunskapstörst i samma ögonblick som den uppstår. Du kan få svar på vilken fråga som helst. När som helst. Hela tiden, varje dag.

Och det gör vi.

Google tar emot 63.000 sökningar per sekund. I snitt gör varje person 3-4 googlesökningar per dag.

Det är därför content marketing som svarar på folks frågor fungerar bra för att öka din synlighet online. För sådana svar hamnar i sökresultaten och ökar din synlighet.

Därför vill jag påstå att bra onlinemarknadsföring är som Bonniers uppslagsverk. Det svarar på frågor och hjälper dig förstå hur saker ligger till. 

Fast det är klart, idag använder vi ju Google istället.

Vill du veta vilka som är de vanligaste frågorna folk Googlar efter är? Kolla in det här inlägget: Fem frågor varje kund vill ha svar på innan de köper.

Ha en fin dag!

Robert Rundberget

Chronically curious storyteller and content marketer from Sweden

https://www.kontento.se
Föregående
Föregående

Motverka osynlighet online - VLOG 002

Nästa
Nästa

Vill du synas online? Var hjälpsam som en vän!