Anders Junghage har aldrig gått till jobbet. Ändå finns det få som arbetar lika mycket som han.

De flesta arbetar för att de måste. Anders gör det för att han inte kan låta bli.

För så är det när du ägnar dig åt din passion eller ditt största intresse. Tiden stannar upp och gränsen mellan arbete och fritid suddas ut.

En riktig stennörd

Stenläggning är den röda tråden i Anders liv.

Som trettonåring var han nästan som de flesta andra grabbar i Kil. Jagade puckar på vintern och fotbollar på sommaren. Skolan var det där som hände mellan idrottsträningarna, även om det fanns en och annan söt tjej att limma på i korridorerna.

Men,

det var när han hängde med till pappas stenläggningsföretag som han verkligen kände kreativiteten flöda. Han la gatsten och byggde granittrappor. Höll koll på fall och vinklar. Lärde sig hantverket från grunden.

Själv säger han att han var en riktig ”stennörd” redan då.

Byggde ett gasellföretag

Efter universitetsstudierna startade han stenläggningsföretaget Stenteknik tillsammans med några kompisar. Det växte i raketfart och utsågs till Gasellföretag av Dagens Industri.

Anders vet vad han gör, både på knä och i styrelserummen.

Snabbspola tretton år framåt till 2019, så har han hunnit sälja företaget, forska inom stenläggning och författa flera av de handböcker som branschen använder. Han har suttit i Stenindustrins tekniska kommitté och utbildat certifierade besiktningsmän.

Anders Junghage har absolut gehör för allt som har med stenläggning att göra. Han behöver inte fundera på hur en stenyta ska anläggas. Han ser det för sitt inre. Vet exakt vilken stensort som passar ändamålet bäst och hur den ska läggas för att hålla.

Stenkonsult

Idag driver Anders eget företag som stenkonsult. Han hjälper kommuner, arkitekter och projektörer att kvalitetssäkra förfrågningsunderlag och bygghandlingar. Han föreläser, utbildar och agerar rådgivare. Dessutom jobbar han som besiktningsman.

Webbplats med avskalad design

Det är verkligen inspirerande att få arbeta med någon som har så stor kunskap inom ett område.

Junghage.nu - en webbplats om stenkonsult Anders Junghage

Kontento har hjälpt Anders att skapa en webbplats på junghage.nu. Med svartvita bilder, en avskalad design och texter som visar Anders passion för sten.

Behöver du en riktig stennörd så föreslår jag att du tar titt.

Inlägg du kanske också gillar:

”Jag tänker bättre när jag tränar” – Videoproduktion för Fysall.
All världens problem kan lösas med bättre design – Videoproduktion för Compare

All världens problem kan lösas med bättre design

Pin It on Pinterest